ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΥΜΕΡΟΜΑΝΙΑ

Συχνά ακούμε στο Ραδιόφωνο, στην Τηλεόραση, στις Εφημερίδες, κλπ Μέσα Επικοινωνίας ανακοινώσεις «επίσημων στοιχείων» ότι αυξήθηκε το εθνικό και τα ατομικά εισοδήματα, οι μισθοί, οι συντάξεις κτλ εισοδήματα. Τα πολιτικά κόμματα από την άλλη μεριά διατυπώνουν διάφορες επιφυλάξεις και κριτική για την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών. Κι’ εμείς, οι απλοί Πολίτες, καλούμαστε σε βαθύ καθημερινό προβληματισμό, πως και μπορέσουμε να βρούμε  τα μ΄έσα να αντιμετωπίσουμε την επομένη τα έξοδα διατροφής των παιδιών μας, της ένδυσής τους, των εκπαιδευτικών τους εξόδων. Κτλ.

Λοιπόν κ.κ. Υπεύθυνοι ξέρετε κάτι?  Όσο αυξάνετε τη φορολογία και μειώνετε τους μισθούς, είναι αδύνατο να μη μπαίνουμε σε χρέη, με δόσεις ακόμη και αδυναμία πληρωμής των φορολογικών μας υποχρεώσεων. Δυστυχώς και για μας και γιασάς, που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Καλύτερα λοιπόν να πάψει η πρόκλησή μας, καθότι απλά θα επέρχονται  αντίθετα αποτελέσματα. Τόσο απλό, όσο ακούγεται.  Τώρα, άλλο πως εξηγείται αυτό ως «φανiόμενο Laffer”, χρηματο-οικονομικά ή με τις πολιτικές και τα ρέστα, αυτό δεν είναι  θέμα των απλών Πολιτών! 

Πράσινη Βιομηχανία /

"Μήπως η βιώσιμη ανάπτυξη είναι τελικά μία νέα βιομηχανία, μία νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται να υποκαταστήσει την κανονική βιομηχανία η οποία οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη ? Δηλαδή ανακαλύψαμε το περιβάλλον σαν μία νέα πηγή κερδοσκοπίας ? Με άλλα λόγια, να τα κάνουμε όλα πράσινα για να είμαστε ικανοποιημένοι καταναλωτές! "

 

Απόψεις αναγνωστών

Kαλούνται οι αναγνώστες να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη Βιωσιμότητα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιδιαίτερα οι νέοι, διότι η αυξημένη ανησυχία τους συνδέεται με την παρατηρούμενη διεθνή αστάθεια  στο φυσικό περιβάλλον και στην απειλή της κλιματικής  αλλαγής (με υψηλούς σεισμούς, ισχυρούς τυφώνες κλπ «ακραία καιρικά φαινόμενα»), με μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και στην Αμερική, ως παρενέργεια της μεταπολεμικής «πολύ-πλουραλιστικής ανάπτυξης της Γερμανίας κλπ χωρών της Βόρειας Δυτικής Ευρώπης, με μετανάστες και «ξένες φτηνές εργατικές αμοιβές» σαν ένα είδος «μοντέρνας αποικιοκρατίας», όπως  στο 18ο – 20ο αιώνα.