Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το άρθρο τους (δημοσιευμένο ή μη) για ανάρτηση στο site , με σκοπό τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τις διάφορες πτυχές της Βιωσιμότητας.

Η αποστολή του άρθρου μπορεί να γίνει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΟ 1:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Επικοινωνία κατά τον Αρχαίο Φιλόσοφο Αριστοτέλη αποτελεί έννοια -φύση και θέση- υπεράνω της ανθρώπινης κοινωνίας, οργάνωσης, της προόδου και της βιωσιμότητας  (περιλαμβάνοντας προστασία του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής και της βιολογικής ποικιλότητας). Ο κοινωνικός λοιπόν χαρακτήρας της ανθρώπινης ζωής και της βιολογικής ποικιλότητας βρίσκεται κατά βάση στη συνεύρεση των έμβιων όντων μέσω «σετ», που θεμελιώνει την  αναπαραγωγή, και προάγεται με Eπικοινωνία  και Πληροφόρηση για αμοιβαία (επι)στημονική προσέγγιση και ερμηνεία.  

Ειδικότερα, εδώ αναφέρονται τα εξής:

Πρώτον. H Πληροφόρηση, καθότι αναγνωρίζεται  σαν «δημόσιο αγαθό», έχει θεσπιστεί ως «έργο υποδομής», πράγμα που συνεπάγεται έλεγχο  του δημοσίου αγαθού των Συχνοτήτων, καθώς και των ραδιο-τηλεοπτικών εκπομπών και του έγγραφου Τύπου.

Δεύτερον. H Πληροφόρηση έχει κοινωνική αποστολή και θεμελιώνεται σε «ισότιμη  πληροφόρηση», λόγω της αναγνώρισης του πολλαπλού  ρόλου της στη διαμόρφωση της πολιτικής .και του μάνατζμεντ επιχειρήσεων, της κεντρικής και περιφερειακής δημόσιας  διοίκησης, των ΔΕΚΟ  και ευρύτερα της Διακυβέρνησης.

Τρίτον. H, Πληροφόρηση  έχει αναχθεί  σε βασικό συντελεστή της Διαφήμισης και του Μάρκετινγκ, μόδας, κτλ.,  με όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά κλπ. μέσα.. Αυτό έχει ενταχθεί σε στοιχείο του επιχειρηματικού μάνατζμεντ  και διαμορφωτικού συντελεστή της πελατείας και της καταναλωτικής συμπεριφοράς και κατάστασης.

Τέταρτον,  η κοινωνική αποστολή της  Πληροφόρησης παραβιάζεται από τη λεγόμενη «ασύμμετρη πληροφόρηση», που συνεπάγεται οικονομική και κοινωνική κακοδιαχείριση  και διαφθορά, κρίση και υπονόμευση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας.

Πέμπτον, έχει επισημανθεί ένα «φαινόμενο ηθικού αμοραλισμού», με κίνδυνο  μετεξέλιξης  σε παράγοντα υπονόμευσης της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», και του εμπορικού ανταγωνισμού, με  εντεύθεν σήψη,  «αδιαφάνεια», τάσεις συγκέντρωσης και σοβαρή απειλή  της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής σταθερότητας.

Έκτον, χαρακτηριστικές περιπτώσεις σοβαρών απειλών της διεθνούς ειρήνης και  βιωσιμότητας, αποδίδονται σε ορισμένα είδη  «παραπληροφόρησης και προπαγάνδας». όπως  (α) στον «εθνικο-σοσιαλισμό» & το «υπαρκτό σοσιαλιστικό κράτος», που συνδέονται με δυο  τουλάχιστον παγκόσμιους πολέμους  (β) στη μεγαλύτερη απειλή της παγκόσμιας ειρήνης και της βιωσιμότητας, λόγω της συγκέντρωσης πλούτου & εισοδήματος, με σοβαρό κίνδυνο παγκόσμιας οικονομικό-κοινωνικής κατάρρευσης  μέχρι το 2050.